Πέμπτη 25 Φεβρουαρίου 2010

Nα ξυπνήσουμε επι τέλους

. Ποιός δεν ξέρει οτι η Παγκόσμια Οικονομική Κρίση, είναι λιγότερο Κρίση και περισσότερο Παγκόσμια Ευκαιρία Ληστείας μας μέσα από τα μεγάλα Χρηματοπιστωτικά Ιδρύματα ;
. Ποιός δεν ξέρει οτι μάς εκμεταλεύονται κάθε ώρα, και οτι με αφορμή αυτό που λένε "κρίση" ο Καπιταλισμός γίνεται ακόμη πιό στυγνός ;

. Ποιός δεν ξέρει πιά οτι η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν είναι ένωση τών λαών που έλεγε κάποτε το ΠΑΣΟΚ και ο ΣΥΝ, αλλά Ένωση τού Κεφαλαίου και τών Τραπεζών ; Πού αφού τινάξανε στον αέρα την Οικονομία, αναλαμβάνουν τώρα να μάς "σώσουν" βάζοντας χέρι στις υπερωρίες μας, στο μισθό μας, στα Ασφαλιστικά Ταμεία μας, και το Σύστημα τής Περίθαλψής μας ;

. Ποιός δεν βλέπει οτι αντί να τιμωρούνται οι Goldman Sachs και οι άλλες Μεγάλες Τράπεζες που γέμισαν τις τσέπες τών μικρών καταθετών και επενδυτών ( τρομάρα τους ) με χαρτιά " υποσχόμενου μελλοντικού κέρδους " πήραν όλα τα λεφτά τους και τώρα αφού το ( από αυτούς τούς ίδιους ) υπεσχημένο κέρδος αποδείχθηκε μια καλοδιαφημισμένη φούσκα, λένε με άπειρη θρασύτητα, οτι για να ξεφύγουμε από την κρίση πρέπει να πουλήσουμε ό τι έχουμε και δεν έχουμε, να πουληθούμε και οι ίδιοι και ότι μαζέψουμε να ...τούς το δώσουμε για να μάς σώσουν ;
. Και τι κάνουμε ; ΤΙΠΟΤΕ ! ! !

. Αλλά εάν τώρα που τα καταλάβαμε πιά όλα αυτά δεν κάνουμε τίποτε, τότε η ζωή που ζούμε δεν έχει νόημα. Το οτι φέραμε και φέρνουμε στον κόσμο παδιά και τα χαιρόμαστε και τα καμαρώνουμε είναι κι αυτό μιά φούσκα ! Ένα τίποτε !
. Να πάρουμε την ευθύνη τής ζωής μας επι τέλους, και να δράσουμε ! Όχι να καταστρέφουμε αυτόν τον τόπο, το περιβάλλον, τις αρχές ακόμη και τούς εαυτούς μας τούς ίδιους και τις νέες γενηές ! Να δημιουργήσουμε στον τόπο του ο καθένας και στον χώρο του τις προϋποθέσεις για το πλάσιμο μιάς καινούργιας Συνείδησης, για μια καινούργια Ελλάδα.

Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου 2010

Η ηλιθιότητα είναι αήττητη

.

. Τις προάλλες ο σημερινός Πρόεδρος τής Ν.Δ. και διάδοχος τού καταλληλότερου ( πρώην ) πρωθυπουργού, είχε δηλώσει : " δεν θα πελεκήσω ( ! ! ! ) τον Παπανδρέου " επειδή, λέει, ο τόπος χρειάζεται συναίνεση και συνεργασία, διότι η κρίση και το πεπρωμένο τής φυλής και μπλά, μπλά, μπλά. Και το λεξιλόγιο ( πελεκήσω ! ) και το ύφος είναι θέμα δικό του αλλά η ουσία τών δηλώσεών του κρίνεται, αλλά και κρίνει τον άνθρωπο.

. Αργότερα ο πρωθυπουργός δήλωσε οτι θα γίνει εξεταστική για το θέμα τής Παραποίησης τών Στατιστικών στοιχείων πρός την Ε.Ε. για προυπολογισμούς που ψηφίζονταν για να μην εκτελεστούν ποτέ και άλλα τέτοια ωραία. Η απόφαση πάρθηκε προφανώς κάτω από την πίεση τών ..."συμμάχων" και ..." εταίρων " μας, αλλά και τού κόσμου στην Ελλάδα, που πιστεύω δεν έχει αντίρρηση να δίνει μεν το υστέρημά του για τις βενζίνες, για τά τέλη και για οτιδήποτε άλλο, αλλά θέλει να δεί και κάποιους να μπούν επί τέλους στα κάγκελλα.

. Είτε είναι αυτοί που διογκώσανε κατά είκοσι δις ( 20.000.000.000 ! ! ! ) μέσα σε τρία χρόνια ( ! ! ! ! ! ) το δημόσιο τομέα, είτε αυτοί που παρανόμως προσλαμβάνανε stagiers με το τσουβάλι, ή μάλλον με τις Παυλοπουλικές συνεντεύξεις, είτε οι γιατροί τού Κολωνακίου με τις φορολογικές τους δηλώσεις, είτε ο εφοριακοί και οι τελωνειακοί τής Β. Ελλάδος που είχαν καταχραστεί ποσό σχεδόν ισόβαθμο με τον μισό ετήσιο προϋπολογισμό, ή μεγαλοτσιφλικάδες που δηλώνανε εκτός από τα χωράφια τους και αυτά τής ...βυθισμένης Ατλαντίδας για να τα παίρνουν από τούς ...κουτόφραγκους.

. Και τι είπε τότε το άτομο πάλι;

- " Η συναίνεση είναι αρετή, δεν είναι αδυναμία " ( 17/2/2010 ) και
- " Το μόνο που ενδιαφέρει την κυβέρνηση είναι να χρεώσει τα μέτρα στη Νέα Δημοκρατία ( ! ) " (19/2/2010 ), και το αποκορύφωμα :
- " Η Ν.Δ. δεν φοβάται τίποτε. Δεν έχει να κρύψει τίποτε ( Δεν θυμάμαι· αυτοί δεν την κάνανε μέσα στην νύχτα από τη Βουλή, παίρνοντας και τα κλειδιά και ΔΕΝ την ξανανοίξανε με σκοπό να παραγραφούν τα εγκλήματα που συλλογικά και εν σώματι κάνανε και για μην πάνε σχεδόν όλοι και ΣΥΛΛΟΓΙΚΑ επαναλαμβάνω στον Εισαγγελέα ; ), Όλα στο φώς ! Αλλά όταν λέμε όλα, εννοούμε όλα. Από το 1981 ( ! ! ! )

. Ξεχνάει βέβαια, οτι όταν ανέβηκε το κόμμα του στη Εξουσία έκανε ΤΗΝ Απογραφή, με καταστρεπτικά αποτελέσματα για την εικόνα τής Χώρας ( κι όχι τού ΠΑΣΟΚ όπως νομίζανε οι ηλίθιοι ). Αφού λοιπόν οι ίδιοι κάναν την Απογραφή, τα στοιχεία τουλάχιστον μέχρι το 2004 είναι καθαρά και αδιαμφισβήτητα. Να δείξουμε λίγη εμπιστοσύνη στον Αλογοσκούφη και τον Πάκη ε ; Κοτζάμ Καθηγητές είναι, κάτι αξιόπιστο θα έχουν κάνει.

. Νομίζω είναι λογικό να συνεχίσουμε επομένως από το 2004 την έρευνα.

. Α' έκανε και κύριος ο Δημήτρης δηλώσεις. Ο Δημήτρης με το blazer που βέβαια η θέση του επίσης είναι πίσω από τα κάγκελλα, τουλάχιστον για την παραγγελία μαμούθ τών δεκάξη εκατομμυρίων εμβολίων με τα οποία θέλησε να επαναλάβει την ( μικρότερη βέβαια ) μπάζα με τις θερμικές κάμερες στα αεροδρόμια που θα κρατούσαν το μικρόβιο τής γρίππης έξω από τα σύνορά μας ( ! ). Και είπε κι αυτός :

- " Είναι κρίμα που η κυβέρνηση, ενώ αρχικά ανταποκρίθηκε στην έκκληση ( ; ; ; ! ! ! ) τής Ν.Δ. για συναίνεση, τώρα οδηγεί την κοινωνία στο δρόμο τής διαίρεσης και τού διχασμού ( ! ) "

. Και " συναίνεση " είναι βέβαια να τρώνε και να πίνουνε τα κλεμμένα ανενόχλητοι. Ενώ " διχασμός ", είναι να σηκώσουμε κάποια φορά το κεφάλι μας, αντί να τό 'χουμε κατεβασμένο εμείς, για τις κλεψιές και τις πομπές τις δικές τους.

. Η ανάρτηση προκλήθηκε από ένα ιστολόγιο που σήμερα είδα για πρώτη φορά και έχει κάνει ετικέτα με τίτλο " η Ηλιθιότητα είναι αήττητη " αφιερωμένη σε δηλώσεις επιφανών στελεχών τής προηγούμενης Κυβέρνησης. Επισκεφτείτε το και απολαύστε " Πνεύμα και Ηθική" αλλά το κυριώτερο πόσο ξεδιάντροπα μάς κοροϊδεύουν εμπρός στα μάτια μας.

. Εάν κάποιος δεν πάει φυλακή, δεν θά ΄χουμε καλά ξεμπερδέματα. Να το θυμάστε.

Τετάρτη 10 Φεβρουαρίου 2010

πάλι βρέχει...

.
.

. πάλι βρέχει . . .

. και κάνει κρύο.

. αλλά

. " το κρύο είναι για να φέρνει τούς ανθρώπους πιό κοντά ".

. Κι η βροχή, για να βρισκόμαστε δυό μαζί κάτω από μια ομπρέλλα....


Υ.Γ. 4/3/2010 : Κι όπως είπε μια καλή φίλη : " κι οι σταγόνες να γίνονται νότες σε ένα έστω και λειψό πεντάγραμμο " ! !

ShareThis